etusivu / reseptit / joulukinkku

Joulukinkku

32 41 817 kinkku
annoksia: 25
valmistusaika: 350 min
kirjoittaja: rl
julkaistu: 06.11.2007

Ainekset

 • 5 kg pakastettu kinkku
 • sinappi-ruiskorppujauhokuorrutus
 • sinappi-maissihiutalekuorrutus
 • muna-sinappi-korppujauhokuorrutus

Valmistusohje

  Joulukinkun valmistaminen:

 1. Pakastettu kinkku pitää sulattaa kunnolla, mieluiten jääkaapissa.
 2. Laita huoneenlämpöinen kinkku kamarapuoli ylöspäin uuniritilälle jonka alla on uunipelti, jossa on pari senttiä vettä.
 3. Työnnä lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan, varo työntämästä luuhun asti. Kun kinkun sisälämpö on vähintään 10 astetta, voit laittaa kinkun uuniin.
 4. Paista noin 125 asteessa. Kinkku on valmis kun mittari näyttää 75 astetta. Jos haluat ylikypsän makuisen, niin anna lämpömittarin lukema nousta 80 - 82 asteeseen.
 5. Paistoaika riippuu kinkun koosta, joka on noin 70 min kinkkukiloa kohti
 6. Kuorrutus
 7. Ennen kuorrutusta anna kinkun jäähtyä muutama tunti. Kuori kamara ja rasva pois ja sivele pinta muna-sinappi seoksella, tai vain sinapilla.
 8. Ripottele päälle korppujauhoja.
 9. Käytä kinkun kuorrutus lämpötilana 225-250°C. Paista noin 10 min uunissa.
 10. Voit myös koristella kinkun neilikan siemenillä.

Kommentit: 8

Viivi yli 7 vuotta
Kuulostaa uskottavalta. Ensimmäinen joulu oman perheen kesken ja aion kokeilla tätä.. :)
Äimän Käki yli 7 vuotta
Koristelu neilikan siemenillä? Suomessa myydään vain neilikan kukkia tai nuppuja. Yleensä neljä terälehteä sojottavat selvästi ja varsi, johon siemenet kehittyvät on solakka. Jos ne ovat jo siemeniä, on laatu mausteena enemmän tai vähemmän pilalla.
Rakentaja 2009 yli 7 vuotta
Kuorutus munankeltuainen, sinappi ja fariinisokeri.
Kinkun paistaja yli 7 vuotta
Näyttää aina liharesepteistä unohtuvan lihan lähtölämpötila. Tässäkin puhutaan vain sulatetusta kinkusta. Varsinkin paistoaikaan, mutta myös laatuun vaikuttaa kuitenkin se, onko kinkku uuniin laitettaessa +1 tai +10 asteinen. Käsittääkseni +10 lienee suositeltavin. Paistoaikakin tällöin lyhenee tai voi käyttää alempaa paistolämpötilaa.
vanhakinkunpaistaja yli 6 vuotta
Lämpötila uuniin 110-115 astetta
tonttu yli 6 vuotta
Tää on selkeetä hommaa, mutta mitäs se kinkun koko vaikuttaa paistoaikaan? Jos on oikein saatanan iso kinkku pitääkö sitä paistaa kuumemmassa vai laskee lämpöö ja olla kauemmin? Välillä tuntuu että on tuurin kauppaa, lihoissa on varmasti eroja kypsymisen suhteen. No mutta oikein hauskaa joulua kaikille! Toivottavasti teillä on oikein hyviä kinkkuja pöydässä ja kyljessä, toivoo tonttu joka on kovasti"kinkun"perään.
yli 5 vuotta
Olemme tehneet joulukinkun muutamana vuonna Olli Ihamäen neuvojen mukaan ja tulee hyvää... kopioi linkki http://yle.fi/alueet/helsinki/ruoka/2009/11/joulukinkku_1165871.html
yli 4 vuotta
Mitä miedommassa lämmössä sitä parempi. Toki alarajakin tulee vastaan. Kannatta hommata lämpömittari, joka työnnetään kinkun sisään, keskelle. RUotsalaiset lopettaa 70 asteeseen, suomessa 75. Suosittelen sille välille, jos haluaa kiinteä ja mehukasta kinkkua. Jos tykkää kypsästä,mureasta =hiukan kuiva ja pehmeä, niin aina 80 asteeseen. Yli jos menee, niin kinkku hajoaa. Itse tykkään tiukasta ja mehuisasta. Paistoikaennusteet eivät pidä paikkaansa ainoastaan kinkun sisään työnnetty mittari kertoo totuuden! Tämä kai riippuu siitä vedestä, mitä nuo ahneat kauppiaat työntävät kinkkuihin. Paistoajat vaihtelevat huimasti.

reseptin kategoriat:

Liharuokia Jouluruoka