Lasagnelevy

Ruuanlaitossa lasagnelevyt ovat olennainen osa klassista italialaista lasagneruokaa. Ne asetetaan kerrosten väliin, joissa on rikkaita ja makurikkaita täytteitä, kuten bolognesekastiketta , béchamelkastiketta ja erilaisia juustoja. Levyt imevät itseensä herkulliset maut ja auttavat sitomaan ruuan yhteen. Niiden suuri koko tekee niistä ihanteellisia useiden kerrosten luomiseen, mikä takaa tyydyttävän ja täyttävän aterian.

Valmistaakseen lasagnen, levyt keitetään usein etukäteen kiehuvassa vedessä hieman pehmentääkseen niitä ennen aterian kokoamista. Tämä vaihe varmistaa, että pasta kypsyy tasaisesti uunissa ja lopputuloksena on herkullisen pehmeä lasagne.

Perinteisen lasagnen lisäksi näitä pastalevyjä voi käyttää luovasti erilaisissa resepteissä. Niitä voi rullata, täyttää tai leikata eri muotoihin muita ruokia, kuten cannelloneja, raviolia tai jopa lasagnesoppaa varten. Niiden monipuolisuus ja kyky tuoda esiin herkulliset maut tekevät lasagnelevyistä välttämättömän ainekset jokaisen pastan ystävän keittiöön.

Lasagnelevy valmistaminen kotona

Lasagnelevyjen valmistaminen kotona on yllättävän helppoa ja palkitsevaa! Tässä on yksinkertainen ohje, jonka avulla voit valmistaa omat lasagnelevysi:

Ainekset:

  • 2 munaa
  • Noin 200 g durumvehnäjauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
  • Ripaus suolaa

Ohjeet:

Sekoita ainekset: Laita jauhot isoon kulhoon ja tee niiden keskelle kuoppa. Riko munat kuopan keskelle ja lisää ripaus suolaa. Aloita sekoittaminen haarukalla, yhdistäen munat ja jauhot vähitellen. Kun seos alkaa olla taikinamaista, siirry vaivaamaan käsin.

Vaivaa taikina: Vaivaa taikinaa voimakkaasti noin 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Jos taikina on liian kuivaa, voit lisätä hieman vettä. Jos se on liian märkää, lisää jauhoja.

Anna taikinan levätä: Kääri taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Tämä helpottaa kaulitsemista.

Kauli taikina: Jaa taikina muutamaan osaan työskentelyn helpottamiseksi. Kauli jokainen pala ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Levyn tulisi olla niin ohut, että sen läpi näkyy alustan väri. Jos sinulla on pastakone, voit käyttää sitä tässä vaiheessa.

Leikkaa lasagnelevyt: Leikkaa kaulittu taikina lasagnelevyiksi haluamasi koon mukaan. Voit käyttää veistä tai taikinapyörää.

Esikypsennä levyt (valinnainen): Kiehauta suolalla maustettua vettä isossa kattilassa. Upota lasagnelevyt yksitellen kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Nosta ne reikäkauhalla ja huuhtele kylmällä vedellä, jonka jälkeen voit asetella ne leivinpaperin päälle kuivumaan. Tämä vaihe ei ole välttämätön, jos käytät levyjä tuoreena ja varmistat, että lasagnen kastikkeessa on runsaasti nestettä.

Kokoa lasagne: Käytä levyjä lasagnen valmistukseen ohjeen mukaan.