Piikkikampela

piikkikampela

Piikkikampela on ollut osa ruokavaliota ja kalastusta monissa maissa jo pitkään. Se on erityisen suosittu Skandinaviassa ja muissa Pohjois-Euroopan maissa, mutta sitä löytyy myös Pohjois-Amerikan ja muualta maailmasta.

Maku ja tekstuurit:

Piikkikampelan liha on erittäin herkullista ja pidettyä sen hienon maku- ja tekstuuriprofiilin vuoksi. Se on hienostunut, mutta ei liian voimakas maku, joka muistuttaa hieman muita mereneläviä. Liha on valkoista ja pehmeää, ja se murenee helposti kypsennettäessä. Tämä tekee piikkikampelasta erinomaisen valinnan monenlaisiin ruokalajeihin.

Reseptejä piikkikampelalla:

  • Piikkikampela Grillissä: Voit myös grillata kokonaisen piikkikampelan. Levitä kalalle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria sekä hienonnettua valkosipulia ja tuoretta tilliä. Grillaa kumpikin puoli kunnes liha on kypsää ja rapeaa.
  • Savustettu kampela: Mausta suola-sokeriseoksella, täytä sitruunaviipaleilla ja tillillä, sekä savusta noin 20-30 minuutin ajan, kunnes kala on mehevää ja saanut herkullisen savun maun.

Piikkikampela on siis monipuolinen kala, joka voi olla herkullinen lisä monenlaisiin ruokalajeihin. Sen erityinen ulkonäkö ja ruokaprofiili tekevät siitä kiinnostavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat nauttia meren antimista. Oli se sitten paistettuna, grillattuna tai osana monimutkaisempaa ruokalajia, piikkikampela voi tuoda merellisen herkullisen maun ruokapöytään.