Vehnäjauho

vehnäjauhoja

Vehnäjauho on monikäyttöinen ja laajalti käytetty jauhotyyppi, joka saadaan jauhamalla vehnänjyviä. Se on olennainen ainesosa lukuisissa ruoanlaitossa käytettävissä resepteissä ympäri maailmaa. Vehnäjauhoja on erilaisia, joilla jokaisella on omat erityispiirteensä ja jotka soveltuvat eri tarkoituksiin.

Puolikarkea Vehnäjauho: Tämä on yleisin vehnäjauhon tyyppi, sopien monenlaisiin resepteihin, kuten leivontaan , paistamiseen ja kastikkeiden sakeuttamiseen. Siinä on kohtalainen proteiinipitoisuus, mikä tekee siitä tasapainoisen valinnan useimpiin päivittäisiin ruoanlaiton tarpeisiin.

Leipäjauho: Erityisesti leivän valmistukseen tarkoitettu jauho, jossa on korkeampi proteiinipitoisuus kuin puolikarkeassa vehnäjauhossa. Lisääntynyt proteiinipitoisuus auttaa muodostamaan gluteenia, mikä johtaa hyvin kohoavaan taikinaan ja sitkeisiin, ilmaviin leipäleipiin.

Erikoisvehnäjauho: Alhaisemman proteiinipitoisuuden ansiosta kuin puolikarkeassa vehnäjauhossa, kakkujauho tuottaa pehmeitä ja kevyitä kakkuja ja leivonnaisia. Hienojakoisen tekstuurinsa ansiosta se takaa pehmeän murun, joka sopii herkkien leivonnaisten valmistukseen.

Täysjyväjauho: Valmistettu koko vehnänjyvästä, täysjyväjauho sisältää kaikki jyvän ravintoaineet ja kuidun. Siinä on pähkinäisempi maku ja tiheämpi rakenne kuin jalostetuissa jauhoissa, mikä tekee siitä ravitsemuksellisesti arvokkaan vaihtoehdon terveys-tietoisille henkilöille.

0-0-jauho: Tämä jauhotyyppi on hienoksi jauhettua ja sitä käytetään usein pasta- ja pizzataikinoissa . Sen sileä rakenne ja korkea proteiinipitoisuus tekevät siitä ihanteellisen venyvien ja napakoiden taikinoiden luomiseen.