Béchamel-kastike

0 0 1 5
 • valmistelu
  5 min
 • kypsentäminen
  15 min
 • kaiken kaikkiaan
  20 min
 • kommentteja
 • kastike

Ainekset

 • 4 rkl voita
 • 4 rkl vehnäjauhoja
 • 4 dl maitoa (lämmitettyä)
 • suolaa, pippuria ja muskottipähkinää maun mukaan
- 4 annosta +

Ohje

 1. 1

  Sulata voi keskilämmöllä kattilassa. Älä anna sen ruskistua.

 2. 2

  Lisää vehnäjauhot voisulaan ja sekoita hyvin puulastalla tai vispilällä, kunnes muodostuu tasainen seos. Jatka sekoittamista muutaman minuutin ajan, jotta saat jauhoista hieman paahteisen tuoksun.

 3. 3

  Lisää maito vähitellen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen, jotta vältyt paakkuuntumiselta. Jatka sekoittamista, kunnes kastike sakenee ja muuttuu sileäksi.

 4. 4

  Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Voit aloittaa pienellä määrällä ja lisätä mausteita tarvittaessa.

 5. 5

  Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, jotta saat pois jauhojen raakamaun. Jatka sekoittamista.

 6. 6

  Kun kastike on paksuuntunut ja saanut halutun koostumuksen, se on valmis käytettäväksi. Voit käyttää sitä sellaisenaan tai osana monia muita kastikkeita ja ruokia.

Vinkit

Béchamel-kastiketta voi käyttää monenlaisissa ruoissa ja kastikkeissa. Tässä muutamia esimerkkejä:

Juustokastike : Lisää Béchamel-kastikkeeseen juustoa, kuten cheddaria tai parmesaania, sulata se ja saat herkullisen juustokastikkeen. Tämä sopii hyvin pastalle, gratiineille tai lasagnelle.

Makaronilaatikko: Käytä Béchamel-kastiketta makaronilaatikon valmistukseen. Se antaa ruoalle kermaisen koostumuksen.

Kasvisgratiini: Käytä Béchamel-kastiketta kermaisena pohjana kasvisgratiinille. Lisää esimerkiksi parsakaalia, kukkakaalia tai muita suosikkikasviksiasi.

Kanapastakastike: Käytä Béchamel-kastiketta pohjana kanapastakastikkeelle. Lisää paistettua kanaa, kasviksia ja mausteita oman maun mukaan.

Pinaattigratiini: Yhdistä Béchamel-kastike pinaatin kanssa ja käytä sitä gratiinikastikkeena pinaattigratiinille. Tämä toimii erityisen hyvin esimerkiksi kalan tai kalkkunan kanssa.

Lasagne: Béchamel-kastiketta käytetään usein lasagnen valmistuksessa kerroksena tomaattikastikkeen ja lihan välissä.

Kastikkeiden pohjana: Béchamel voi toimia pohjana monille erilaisille kastikkeille, kun siihen lisätään muita ainesosia, kuten sieniä, sipulia, valkosipulia tai erilaisia yrttejä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit käyttää Béchamel-kastiketta erilaisissa ruoissa ja kastikkeissa. Sen monikäyttöisyys tekee siitä perustan monille herkullisille ruoille ranskalaista keittiötä ja sen ulkopuolella.

Reseptin ravintosisältö

Arvostele resepti

Miten arvioisit reseptin?
0 0 1 5