Joulukinkku

paistettu joulukinkku
4 4 1 5

Ainekset

 • 5 kg pakastettu kinkku
 • sinappi-ruiskorppujauhokuorrutus
 • sinappi-maissihiutalekuorrutus
 • muna-sinappi-korppujauhokuorrutus
- 30 annosta +

Ohje

 1. 1

  Sulata pakastettu kinkku huolellisesti, mieluiten jääkaapissa.

 2. 2

  Aseta huoneenlämpöinen kinkku uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin. Laita uunipellin alle pari senttiä vettä.

 3. 3

  Työnnä lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan, välttäen luuhun törmäämistä. Kun kinkun sisälämpö on vähintään 10ºC, voit laittaa sen uuniin.

 4. 4

  Paista kinkkua noin 125ºC asteessa. Kinkku on valmis, kun mittari näyttää 75ºC astetta. Jos haluat voimakkaamman maun, anna lämpömittarin lukeman nousta 80-82ºC asteeseen.

 5. 5

  Paistoaika riippuu kinkun koosta, keskimäärin noin 70 minuuttia per kinkkukilo.

 6. 6

  Ennen kuorrutusta anna kinkun jäähtyä muutama tunti. Poista kamara ja rasva, sivele pinta muna-sinappiseoksella tai pelkällä sinapilla.

 7. 7

  Ripottele päälle korppujauhoja.

 8. 8

  Käytä kinkun kuorrutukseen lämpötilaa 225-250°C. Paista noin 10 minuuttia uunissa.

 9. 9

  Voit viimeistellä kinkun koristelemalla neilikan siemenillä.

Vinkit

Vinkkejä joulukinkun valmistukseen

Sulatus: Sulata 5 kg pakastettu kinkku huolellisesti jääkaapissa varmistaaksesi tasaisen sulamisen ja säilytä se huoneenlämpöisenä ennen paistamista.

Esivalmistelu: Aseta sulanut kinkku uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin, lisää uunipellille vettä ja työnnä lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan ilman, että se osuu luuhun.

Paistoaika ja -lämpötila: Paista kinkkua noin 125ºC asteessa, kunnes lämpömittari näyttää 75ºC astetta. Säädä paistoaikaa kinkun koosta riippuen, noin 70 minuuttia per kinkkukilo.

Jäähdytys: Anna kinkun jäähtyä muutama tunti ennen kuorrutusta. Poista kamara ja rasva sekä sivele pinta muna-sinappiseoksella tai pelkällä sinapilla.

Kuorrutusvaihe: Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lämmitä uuni 225-250°C lämpötilaan. Paista kinkkua noin 10 minuuttia uunissa, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Viimeistely: Halutessasi voit koristella kinkun neilikan siemenillä, mikä lisää makua ja antaa kauniin ulkonäön. Ota huomioon, että voit säätää lopullista lämpötilaa ja paistoaikaa oman maun mukaan saadaksesi juuri haluamasi lopputuloksen.

Vinkkejä erityisen mureaan ja mehevään kinkkuun

Suolaaminen ja Maustaminen: Hiero kinkun pintaan suolaa ja muita mausteita jo sulatuksen yhteydessä. Voit käyttää esimerkiksi valkosipulia, pippuria tai muita suosikki mausteitasi.

Marinointi: Anna kinkun marinoitua mausteliemessä jääkaapissa ennen paistamista. Voit käyttää esimerkiksi sokeria, suolaa, soijakastiketta ja yrttejä marinaadissa.

Kinkun Paistolämpötila: Paista kinkkua matalassa lämpötilassa pidempään. Alhainen lämpötila auttaa säilyttämään kinkun mehevyyden. Noin 125ºC on hyvä lähtökohta.

Liemi tai Mureutusneste: Käytä paistamisen aikana lientä tai mureutusnestettä. Voit lisätä pellille vettä tai lihalientä pitämään kinkun kosteana.

Folio: Peitä kinkku paiston aikana foliolla. Foliosta voi olla hyötyä pitämään kosteutta kinkussa ja estämään liian nopeaa pinnan kuivumista.

Levätysaika: Anna kinkun levätä ennen kuorrutusta ja leikkaamista. Tämä auttaa säilyttämään lihassa olevan mehukkuuden.

Matala Sulatuslämpötila: Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa, sillä liian nopea sulatus voi tehdä lihasta kuivemman.

Reseptin ravintosisältö

annos
Energia 416.7 kcal
Rasva 33.3 g
Hiilihydraatit 3.3 g
Proteiini 41.67 g

ravintoarvot ovat suuntaa antavia

Arvostele resepti

Miten arvioisit reseptin?
4 4 1 5