Joulukinkku

paistettu 2kg joulukinkku sinappi-korppujauho kuorrutuksella

 • valmistelu
  8 tuntia, 0 min
 • kypsentäminen
  6 tuntia, 0 min
 • kaiken kaikkiaan
  14 tuntia, 0 min

ainekset

 • 5 kg pakastettu kinkku
 • sinappi-ruiskorppujauhokuorrutus
 • sinappi-maissihiutalekuorrutus
 • muna-sinappi-korppujauhokuorrutus
- 4 annosta +

valmistusohje

  Joulukinkun valmistaminen:

  1. Pakastettu kinkku pitää sulattaa kunnolla, mieluiten jääkaapissa.
  2. Laita huoneenlämpöinen kinkku kamarapuoli ylöspäin uuniritilälle jonka alla on uunipelti, jossa on pari senttiä vettä.
  3. Työnnä lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan, varo työntämästä luuhun asti. Kun kinkun sisälämpö on vähintään 10ºC astetta, voit laittaa kinkun uuniin.
  4. Paista noin 125ºC asteessa. Kinkku on valmis kun mittari näyttää 75ºC astetta. Jos haluat ylikypsän makuisen, niin anna lämpömittarin lukema nousta 80 - 82ºC asteeseen.
  5. Paistoaika riippuu kinkun koosta, joka on noin 70 min kinkkukiloa kohti

  Kuorrutus:

  1. Ennen kuorrutusta anna kinkun jäähtyä muutama tunti. Kuori kamara ja rasva pois ja sivele pinta muna-sinappi seoksella, tai vain sinapilla.
  2. Ripottele päälle korppujauhoja.
  3. Käytä kinkun kuorrutus lämpötilana 225-250°C. Paista noin 10 min uunissa.
  4. Voit myös koristella kinkun neilikan siemenillä.

  Kommentit

  V
  11.11.2008

  Kuulostaa uskottavalta. Ensimmäinen joulu oman perheen kesken ja aion kokeilla tätä.. :)

  Ã
  17.12.2008

  Koristelu neilikan siemenillä? Suomessa myydään vain neilikan kukkia tai nuppuja. Yleensä neljä terälehteä sojottavat selvästi ja varsi, johon siemenet kehittyvät on solakka. Jos ne ovat jo siemeniä, on laatu mausteena enemmän tai vähemmän pilalla.

  R
  20.12.2008

  Kuorutus munankeltuainen, sinappi ja fariinisokeri.

  K
  23.12.2008

  Näyttää aina liharesepteistä unohtuvan lihan lähtölämpötila. Tässäkin puhutaan vain sulatetusta kinkusta. Varsinkin paistoaikaan, mutta myös laatuun vaikuttaa kuitenkin se, onko kinkku uuniin laitettaessa +1 tai +10 asteinen. Käsittääkseni +10 lienee suositeltavin. Paistoaikakin tällöin lyhenee tai voi käyttää alempaa paistolämpötilaa.

  v
  16.12.2009

  Lämpötila uuniin 110-115 astetta

  n
  23.12.2009

  Tää on selkeetä hommaa, mutta mitäs se kinkun koko vaikuttaa paistoaikaan? Jos on oikein iso kinkku pitääkö sitä paistaa kuumemmassa vai laskee lämpöö ja olla kauemmin? Välillä tuntuu että on tuurin kauppaa, lihoissa on varmasti eroja kypsymisen suhteen. No mutta oikein hauskaa joulua kaikille! Toivottavasti teillä on oikein hyviä kinkkuja pöydässä ja kyljessä, toivoo tonttu joka on kovasti"kinkun"perään.

  19.11.2010

  Olemme tehneet joulukinkun muutamana vuonna Olli Ihamäen neuvojen mukaan ja tulee hyvää...
  kopioi linkki
  http://yle.fi/alueet/helsinki/ruoka/2009/11/joulukinkku_1165871.html

  22.12.2011

  Mitä miedommassa lämmössä sitä parempi. Toki alarajakin tulee vastaan. Kannatta hommata lämpömittari, joka työnnetään kinkun sisään, keskelle. RUotsalaiset lopettaa 70 asteeseen, suomessa 75. Suosittelen sille välille, jos haluaa kiinteä ja mehukasta kinkkua. Jos tykkää kypsästä,mureasta =hiukan kuiva ja pehmeä, niin aina 80 asteeseen. Yli jos menee, niin kinkku hajoaa. Itse tykkään tiukasta ja mehuisasta.
  Paistoikaennusteet eivät pidä paikkaansa ainoastaan kinkun sisään työnnetty mittari kertoo totuuden! Tämä kai riippuu siitä vedestä, mitä nuo ahneat kauppiaat työntävät kinkkuihin. Paistoajat vaihtelevat huimasti.

  Miten arvioisit reseptin?
  4 4 1 5