Perinteinen Puolukkahyytelö Tavallisella Sokerilla

puolukkahyytelö
2 5 1 5

Ainekset

 • 9,5 dl puolukoita
 • 9,5 dl vettä
 • 12 dl hienoa sokeria (tavallinen sokeri)
- 45 annosta +

Ohje

 1. 1

  Yhdistä puolukat ja vesi isossa kattilassa. Kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna hautua, kunnes marjat ovat pehmenneet, noin 10-15 minuuttia.

 2. 2

  Peitä iso siivilä harsokankaalla ja aseta siivilä toisen ison kattilan päälle. Kaada marjat ja keitinvesi siivilään. Anna veden valua marjoista ilman, että murskaat marjoja tai puristat harsokangasta, noin 10 - 12 tuntia.

 3. 3

  Poista marjat ja harsokangas. Lisää sokeri puolukkamehun sekaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 - 20 minuuttia. Kaada steriloituihin hyytelöpurkkeihin. Reseptistä tulee noin 7-8 dl hyytelöä.

Vinkit

Vaihtoehto Hillosokerilla

Jos haluat käyttää hillosokeria (sokeri, jossa on lisätty pektiiniä), korvaa hieno sokeri samalla määrällä hillosokeria. Hillosokerin lisäys saattaa lyhentää keittoaikaa, joten tarkkaile hyytelön paksuuntumista.

Vaihtoehto Mehusta

Mikäli käytät valmista puolukkamehua, aloita ohjeen vaiheesta 3. Käytä noin 1.9 litraa puolukkamehua. Lisää sokeri mehun sekaan ja keitä kunnes seos sakenee hyytelöksi.

Näillä ohjeilla voit valmistaa puolukkahyytelöä eri tavoin, riippuen käytettävissä olevista aineksista ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Muista maistella hyytelöä valmistuksen aikana ja säädä makeutta tarpeen mukaan.

Reseptin ravintosisältö

annos
Energia 90.6 kcal
Rasva 0.0 g
Hiilihydraatit 21.3 g
Proteiini 0.02 g

ravintoarvot ovat suuntaa antavia

Arvostele resepti

Miten arvioisit reseptin?
2 5 1 5
Hyvää iäkkäällekin
yli 9 vuotta

Iäkäs äitini ei pysty syömään puolukkaa survoksena, kun kaikki siemenet ja kuoret "takertuvat" kurkkuun. Suvussamme on muitakin jäseniä, joille hyytelö maistuu, mutta survokset ym.eivät. Tein hyytelön ohjeen mukaan, mutta kiireisenä en suodattanut puolukoita kankaan läpi, vaan käytin kahvin suodatinpusseja ja suodatin mehun termospulloon. Aikaa kului huomattavasti vähemmän ja homma hoitui ruoanlaiton yhteydessä. Suodatinpusseja tarvittiin 5-6 kappaletta noin 4 litran suodattamiseen.

Jan-Erik
yli 12 vuotta

Sauvasekoittimella hienoksi kuulostaa varsin järkevältä myös.

yli 12 vuotta

Miksi marjat pitää siivilöidä poikkeen kaikki vitamiinit nenee kompostiin?
Sauvasekoittimella hienoksi niin ihan saman asian ajaa ja on täyttä tavaraa,